به گزارش راهبرد معاصر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز با تاکید بر استفاده از تهدید تحریم ها به عنوان یک ابزار بازدارنده و راهکار دولت بایدن، در عین حال درخواست ها برای وضع تحریم ها علیه روسیه پیش از وقوع یک تهاجم احتمالی به اوکراین را رد کرد و گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هنوز تهاجم دیگری علیه اوکراین انجام نداده است و ما فکر می کنیم هنوز زمان برای جلوگیری از آن وجود دارد.
سخنگوی پنتاگون افزود: این تحریم ها قرار است به عنوان بازدارنده باشند. اگر شما کسی را بخاطر کاری که انجام نداده است مجازات کنید، آنها ممکن است این کار را انجام دهند و ما امیدواریم این امر بر برآوردهای پوتین تاثیر بگذارد.
به گزارش ایرنا، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سیانان اعلام کرد: با این موضع که تحریمها فقط پس از تهاجم روسیه به اوکراین باید اعلام شوند مخالف است.
رئیس جمهور اوکراین گفت: بعد از وقوع بمباران و بعد از اینکه به سوی کشورمان شلیک شود، یا بعد از آن که مرزها و اقتصاد خود را از دست بدهیم، به این تحریمها چه نیازی داریم؟
دمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز یکشنبه اعلام کرد زمان آن است که غرب دستکم بخشی از تحریم های تدارک دیده علیه روسیه را به اجرا گذارد.
وی افزود: روسیه همین حالا باید متوقف شود و ما باید ببینیم وقایع چگونه پیش می رود.
این سخنان، عکس العملی بود به انتشار گزارش هایی از روسیه و بلاروس مبنی بر تمدید رزمایش های نظامی دو کشور در نزدیکی مرزهای اوکراین و حال آنکه رهبران غربی نسبت به قریب الوقوع بودن حمله ادعایی روسیه به اوکراین هشدار داده اند در شرایطی که درگیری ها در شرق اوکراین شدت یافته است.
سخنگوی پنتاگون همچنین در ادامه مصاحبه با فاکس نیوز گفت که ما پیشنهادات جدی مطرح کرده ایم. به عنوان مثال پیشنهاد داده ایم که دامنه و مقیاس برخی از رزمایش های خود در اروپا را تغییر دهیم یا آماده ایم در مورد قابلیت های موشکی تهاجمی در اروپا گفتوگو کنیم. ما همچنین پیشنهادات دیگری مطرح کرده ایم تا پوتین را متقاعد سازیم.
کربی با این حال تصریح کرد که تصمیم گیری در مورد عضویت اوکراین در ناتو بر عهده کی یف و ناتو است و این مساله ای نیست که پوتین به راحتی بخواهد آن را وتو یا در مورد آن تصمیم گیری کند و این مساله میان اوکراین و ناتو است.
پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا همزمان با افزایش تنشها میان کشورش و مسکو بر سر اوکراین ادعا کرد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا آماده گفتو گو با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه درهر زمانی و به هر شکلی است، اگر این کار به جلوگیری از وقوع جنگ کمک کند.
وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان ادامه داد که واشنگتن به تلاش های خود برای متقاعد کردن روسیه جهت عدم تهاجم به اوکراین ادامه خواهد داد.
بلینکن مدعی شد ما معتقدیم پوتین تصمیم خود را گرفته است اما تا زمانی که تانک ها در حال حرکت هستند و هواپیماها درحال پرواز، ما از هر فرصت و هر دقیقه در راستای دیپلماسی برای منصرف کردن پوتین از پیشبرد این کار استفاده خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا شنبه شب به وقت محلی نیز در گفتو گویی ادعا کرد: بر اساس اطللاعاتی که ما در اختیار داریم، به نظر می رسد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه تصمیم خود را برای تهاجم مجدد به اوکراین گرفته است.
وزیر امور خارجه آمریکا شنبه شب به وقت محلی نیز در گفتو گویی ادعا کرد: بر اساس اطللاعاتی که ما در اختیار داریم، به نظر می رسد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه تصمیم خود را برای تهاجم مجدد به اوکراین گرفته است.
منطقه دونباس در شرق اوکراین از مناطق دونتسک و لوگانسک و نیز چند منطقه روس نشین دیگر تشکیل شده و این دو استان در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین بطور یکجانبه از کی یف اعلام استقلال کردند.
روابط مسکو و کی یف از سال ۲۰۱۴ تیره شده و این تنش تحت تاثیر فضاسازیهای تبلیغاتی آمریکا و متحدانش شدت گرفته است.
روسیه تضمینها و درخواستهای امنیتی را برای ایالات متحده آمریکا فرستاده و در آن بر توقف هرگونه رزمایش نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه و همچنین خروج نیروهای این سازمان از اروپای شرقی تاکید کرده است./ایرنا